Bardzo duża zawartość witaminy C. Intensywny aromat pigwowiec zawdzięcza głównie witaminie C – 25 ml syropu z pigwowca zaspokaja dzienne zapotrzebowanie człowieka na tą witaminę.
Polecany przede wszystkim w okresie wzmożonych przeziębień i ogólnemu osłabieniu organizmu dzięki swoim właściwościom przeciw zapalnym i wzmacniającym organizm. Syrop z pigwowca obniża ciśnienie krwi, posiada właściwości przeciwzapalne, przeciwreumatyczne, zawiera antyoksydanty zmniejszające ryzyko wystąpienia nowotworów, zmniejsza kaloryczność pokarmów.
Używać go można, jako dodatek do herbaty, lemoniad, nalewki, jogurtu naturalnego, mas, ciast, sorbetów, sałatek owocowych i warzywnych. Doskonale zastępuje cytrynę w herbacie.
Certyfikaty: Marka Produktu Lokalnego
Pojemność: 300ml / 500ml
Skład: owoce pigwowca 80%, cukier

